Bài tập Unit 7 Tiếng Anh 10 Thí điểm

Đánh Giá

Đánh Giá - 9.6

9.6

100

Hướng dẫn oke ạ !

User Rating: 4.6 ( 1 votes)

Thông tin thêm về Bài tập Unit 7 Tiếng Anh 10 Thí điểm

Để giúp các em ôn tập và áp dụng tốt vào từng kĩ năng, Xgame xin gửi tới các em học trò tài liệu Bài tập Unit 7 Tiếng Anh 10 Thí điểm. Tài liệu này sẽ đem đến cho các em thời cơ thực hành, củng cố tri thức về từ vị và ngữ pháp trọng điểm của Unit 7.
BÀI TẬP UNIT 7 TIẾNG ANH 10 THÍ ĐIỂM

Unit 7. CULTURAL DIVERSITY

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. protest
B. wedding
C. reception
D. success

2. A. present
B. decrease
C. increase
D. mouse

3. A. complicated
B. bridegroom
C. originate
D. superstition

4. A. country
B. contrast
C. culture
D. ceremony

5. A. good
B. moon
C. groom
D. food

Đáp án: 1C 2A 3B 4D 5A

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

6. A. increase
B. engage
C. prepare
D. propose

7. A. happy
B. perfect
C. formal
D. married

8. A. couple
B. promise
C. import
D. wedding

9. A. export
B. decrease
C. present
D. belief

10. A. contrast
B. object
C. rebel
D. support

Đáp án: 6A 7B 8C 9D 10D

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct answer lớn each of the following questions.

11. In some Asian countries, the  groom and bride ____ their wedding rings in front of the altar.

A. change                    B. exchange                C. give                         D. take

12. In Scotland, the bride’s mother may invite the wedding guests lớn her house lớn ____ off all the wedding gifts.

A. show                       B. turn                         C. put                          D. get

13. On the wedding day, the best man is expected lớn help the ____.

A. bride                       B. groom                     C. guest                       D. bridesmaid

14. In the past, the ____ and engagement ceremonies took place one or two years before the wedding.

A. propose                   B. proposing                C. proposal                  D. proposed

15. Superstitions ____ an important part in the lives of many people in Viet Nam.

A. take                        B. act                           C. occupy                    D. play

16. Viet Nam has kept a variety of superstitious ____ about daily activities.

A. believe                    B. believing                 C. beliefs                     D. believable

17. Traditionally, most Vietnamese people never ____ the floor during the first three days of the New Year.

A. sweep                     B. paint                       C. polish                      D. resurface

18. Viet Nam is a country situated in Asia, where many mysteries and legends ____.

A. origin                      B. originate                 C. original                   D. originally

19. The British usually pay a lot of ____ lớn good table manners and are expected lớn use knives, forks and spoons properly.

A. money                    B. care                         C. attention                 D. compliment

20. In the U.S, children can choose their own partners even if their parents object ____ their choice.

A. lớn                            B. for                           C. against                    D. with

21. In the UK, 18-year-olds tend lớn receive a silver key as a present lớn ____ their entry into the adult world.

A. symbol                    B. symbolic                 C. symbolize               D. symbolist

22. In Australia, on Mother’s Day, the second Sunday in May, children prepare and ____ their mothers ‘breakfast in bed’.

A. cook                       B. serve                       C. display                    D. present

23. People in Mexico ____ Mother’s Day on May 10 by giving their mothers handmade gifts, flowers, clothing and household appliances.

A. open                       B. memorize               C. celebrate                 D. perform

24. In Viet Nam, you shouldn’t ____ at somebody’s house on the lst day of the New Year unless you have been invited by the house owner.

A. show up                  B. get up                      C. put up                     D. go up

25. The newly-weds will fly lớn Venice lớn spend their ____ tomorrow.

A. vacation                  B. honeymoon             C. holiday                   D. marriage

26. After the wedding ceremony at the church, they go lớn the hotel for the wedding ____.

A. cake                        B. ring                         C. day                         D. reception

27. The bride and groom cut the wedding cake and ____ speeches.

A. prepared                 B. wrote                      C. heard                      D. made

28. Some Koreans believe that it’s impolite lớn ____ eye contact with a person who has a high position.

A. maintain                 B. lose                         C. show                       D. put

29. Brazilians often ____ each other’s arms, hands or shoulders during a conversation.

A. lend                         B. shake                      C. touch                      D. move

30. American people are very informal at home, so they often ____ their hands lớn eat some kinds of food.

A. use                          B. lend                         C. wash                       D. shake

31. Egypt is a traditional country, and it has many customs that are different ____ the U.S.

A. of                            B. from                        C. lớn                            D. for

32. English people believe that it is unlucky lớn open an umbrella in the house,which will bring ____ lớn the person who has opened it.

A. loss                         B. misfortune              C. success                    D. truth

33. Superstition suggests that you’ll get seven years of bad luck if you ____ a mirror.

A. break                      B. buy                         C. borrow                         D. see

34. In the UK, seven is usually regarded ____ the luckiest number while thirteen is the opposite.

A. as                            B. like                          C. with                        D. for

35. Polite behavior in one country, however, may be ____ in another part of the world.

A. formal                     B. informal                  C. impolite                  D. appropriate

36. In Germany, it is important lớn arrive ____ time when you are invited lớn someone’s house.

A. in                            B. after                                    C. before                     D. on

37. Learning about cultural differences in politeness helps you avoid a lot of ____.

A. embarrass               B. embarrassment       C. embarrassed            D. embarrassing

38. On many days of the year, Vietnamese people not only ____ the table for meals, but they also put food on the altar for their ancestors.

A. lay                          B. lie                            C. book                       D. clear

39. The woman you are engaged lớn is your ____.

A. fiancé                     B. bridesmaid              C. match-maker           D. fiancée

40. At the church ceremony, the couple have lớn make their wedding ____.

A. vows                       B. invitations               C. flowers                   D. cakes

Đáp án: 11B 12A 13B 14C 15D 16C 17A 18B 19C 20A 21C 22B 23C 24A 25B 26D 27D 28A 29C 30A 31B 32B 33A 34A 35C 36D 37B 38A 39D 40A

Exercise 4. Mark the letter A. B. C, or D lớn indicate the word(s) CLOSEST in meaning lớn the underlined word(s) in each of the following questions.

41. Mary is planning lớn tie the knot with her German boyfriend next June.

A. get married             B. say goodbye           C. get together            D. fall in love

42. In some Asian countries like Viet Nam or China, money is given lớn the newly-married couple as a wedding present.

A. gift                         B. donation                 C. souvenir                  D. contribution

43. In Viet Nam, it is customary lớn choose a favourable day for occasions such as wedding, funerals, or house-moving days.

A. suitable                   B. favourite                 C. beautiful                 D. whole

44. Americans value freedom and do not like lớn be dependent on other people.

A. addicted                 B. supportive               C. reliant                     D. responsible

45. In most American families, parents have less influence on their children than those in other parts of the world.

A. power                     B. effect                      C. attention                 D. care

Đáp án: 41A 42A 43A 44C 45B

Exercise 5. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the word(s) OPPOSITE in meaning lớn the underlined word(s) in each of the following questions.

46. Being practical, Americans avoid taking jobs which are beyond their ability.

A. out of                      B. far from                  C. within                     D. inside

47. In many countries, it is customary for the bride lớn throw her bouquet of flowers into a crowd of well-wishers.

A. uncommon             B. inadvisable             C. usual                       D. normal

48. To an American, success is the result of hard work and self-reliance.

A. devotion                 B. industry                  C. laziness                   D. enthusiasm

49. Success has always meant providing their families with a decent standard of living.

A. high                        B. good                       C. acceptable               D. low

50. Stores everywhere compete lớn sell their distinctive versions of Christmas cake before the holiday.

A. different                 B. various                    C. similar                     D special

Đáp án: 46C 47A 48C 49D 50C

Part III. GRAMMAR

Exercise 6. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct answer lớn each of the following questions.

51. These days, in India, there are ____ married couples who live on their own than before.

A. more                       B. many                       C. less                          D. little

52. In some countries in the Middle East, people stand ____ lớn each other than those in North America in a conversation.

A. most closely           B. more closely           C. closer                      D. closest

53. Wedding ceremonies are ____ now than they used lớn be in the past.

A. less complicated

B. the most complicated

C. as complicated

D. the least complicated

54. It’s much ____ lớn celebrate a small and cozy wedding lớn save money.

A. best                         B. better                      C. the best                   D. the better

55. In some Asian families, parents tend lớn have far ____ control over their children than those in some American families.

A. the most                  B. the more                  C. more                       D. most

56. This is ____ wedding party I’ve ever attended.

A. the more memorable

B. more memorable

C. the most memorable

D. most memorable

57. Chocolates and flowers are by far ____ presents for mothers on Mother’s Day in the UK.

A. more popular

B. the more popular

C. less popular

D. the most popular

58. Chuseok is one of ____ celebrations in the Korean calendar when Koreans give thanks lớn nature.

A. the most important

B. the more important

C. the less important

D. more important

59. The more polite you appear lớn be, ____   your partner will be.

A. the happiest

B. the happier

C. the most happily

D. the more happily

60. Of the two bridesmaids, Lisa turned out lớn be ____.

 A. the most charming

B. the least charming

C. more charming

D the more charming

61. The Korean are ____ than the American in addressing their bosses.

A. more formal            B. formal                     C. most formal            D. the most formal

62. There are ____ occasions for giving gifts in modern societies than before.

A. less                         B. more                       C. the least                  D. the most

63. June has become ____ month for weddings in many countries when the symbolic flowers, roses, usually bloom.

A. more popular

B. less popular

C. the most popular

D. the least popular

64. Before doing something important, Vietnamese people always try lớn choose ____ time for it.

A. better                      B. less good                C. the least good                     D. the best

65. My grandmother feels much ____ whenever I give her a homemade cake on Mother’s Day.

A. happier

B. more happily

C. the happiest

D. the most happily

66. People in ____ Western countries are often surprised lớn learn that ____  Japanese celebrate Christinas.

A. Ø – Ø                      B. the – the                  C. the – Ø                    D. Ø – the

67. In Japan, ____ most important holiday of ____ season is New Year’s Day, which comes one week after Christmas.

A. the – the                  B. Ø – the                    C. the – Ø                    D. the – a

68. In India, in the old days, ____ girl’s family used lớn give ____ boy’s family a gift like money or jewellery.

A. a – a                        B. a – the                     C. the – a                     D. the – the

69. It is appropriate lớn bring ____ small gift when visiting ____ home in the U.S.

A. the – a                     B. a – a                        C. a – the                     D. the – the

70. Traditionally, ____ bride and groom go on their honeymoon immediately after ____ wedding reception.

A. a – the                     B. the – a                     C. the – the                  D. a – a

71. Whenever I set out for ____ examination, I always try lớn avoid crossing ____  path of ____ woman.

A. an – the – a             B. an – a – the             C. an – the – the          D. the – the – a

72. In a wedding ceremony, ____ best man helps ____ groom ready for every preparation.

A. the – a                     B. a – the                     C. the – the                  D. a – a

73. People say that ____ gift lets ____ recipient know how we are thinking of them.

A. the – the                  B. a – a                        C. the – a                     D. a – the

74. Wearing a wedding veil which covers ____ head and face is ____ 2,000-years-old tradition.

A. a – the                     B. the – a                     C. the – the                  D. a – a

75. In the U.S, while represents goodness and is usually ____ color of ____ bride’s wedding dress.

A. a – a                        B. a – the                     C. the – a                     D. the – the

76. Is is acceptable lớn touch ____ person on ____ shoulder in a conversation?

A. a – the                     B. the – the                  C. the – a                     D. a – a

77. ____ man should take off his hat when he goes into ____ house in the UK.

A. A – the                   B. A – a                       C. The – a                   D. The – the

78. W hen you stay at ____ friend’s house, you should write ____ thank-you note.

A. a – a                        B. the – a                     C. a – the                     D. the – the

79. Christmas Eve is ____ best time for Japanese youngsters lớn go out for ____ special, romantic evening.

A. a – a                         B. the – a                    C. the – the                  D. a – the

80. ____ Japanese manage not lớn ask direct questions in order not lớn embarrass ____ person who they are speaking with.

A. A – the                    B. A – a                       C. The – the                 D. The – a

Đáp án: 51A 52C 53A 54B 55C 56C 57D 58A 59B 60D 61A 62B 63C 64D 65A 66D 67A 68D 69A 70C 71A 72C 73D 74B 75C 76A 77B 78A 79B 80C

Exercise 7. Mark the letter A, B, C or D lớn indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

81. People believe that if they borrow money at a beginning of the year, they will have lớn be in debt for the rest of that year.

                                                      A                    B                                                                            C         D

82. In traditional Indian families, the parents used lớn arranging the marriage for their children.

      A                                              B                                C                              D

83. It is common for Japanese lớn adapt foreign customs and make them their own.

          A                          B                                                 C              D

84. In Viet Nam, at the dinner table, you should serve the adults the first and then the children.

                            A                                                         B                 C              D

85. If you make the wish, then blow out all the candles on your birthday cake in one breath, your wish will be

                           A                          B             C               D

granted.

86. No one is the happiest than the bride and groom on the day of their wedding.

      A                   B                             C                     D

87. On first day of the Lunar New Year, Vietnamese people go lớn the pagoda lớn pray for the best luck of the year.

             A                                                               B                          C                                    D

88. For American people, success means ending their career in the highest and more prosperous position than

                                                                        A                                 B                                                           C

when they began it.

                            D

89. Superstitions exist everywhere on this planet; however, Viet Nam and Asia alike can be

                              A                        B                                                                      C

the more superstitious than other continents.

            D

90. In Viet Nam, gifts for brides and grooms are usually in pairs; for example, two less expensive blankets are

                                     A                                B                    C

 more desired than the nicer one.

                                    D

Đáp án: 81B 82C 83B 84C 85A 86A 87A 88B 89D 90D

Part IV. SPEAKING

Exercise 8. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct response lớn each of the following exchanges.

91. A: “Have you heard? Martin and Lisa have just got engaged!”

      B: “____”

A. Really? That’s fantastic!

B. Congratulations!

C. Let’s celebrate!

D. Good luck!

92. A: “Well, Brad Pitt and Angelina Jolie have just decided lớn divorce! Don’t you know?”

      B: “____”

A. I couldn’t agree more.

B. Oh, thanks!

C. Really? Are you kidding?

D. No, not right now.

93. A: “What a beautiful wedding dress you are wearing today, Daisy!”

      B: “____”

A. I’m sorry lớn hear that.

B. Thanks, it’s nice of you lớn say so.

C. Don’t mention it.

D. Thanks for your gift!

94. A: “Let’s go and cheer for their happiness today!”

      B: “____”

A. No, thanks.

B. Have a go, please.

C. That’s a good idea!

D. It’s too late.

95. A: “Why don’t we make a cake for Mom on Mother’s Day?”

      B: “____”

A. Sure, let’s plan on it.

B. Thanks, I’d love lớn.

C. To make her happy.

D. Great! I’d like some flowers.

96. A:”What gifts should I bring lớn a dinner party in Viet Nam?”

      B: “____”

A. I don’t care.

B. You should arrive on time.

C. Dress casually.

D. Just some fruits or cakes.

97. A: “I’m afraid I can’t come lớn your house-warming party next Saturday.”

      B: “____”

A. That sounds fun.

B. Oh, what a pity!

C. That’s ridiculous.

D. Oh, what a relief!

98. A: “Thank you very much for coming lớn our wedding!”

      B: “____”

A. Our pleasure! Happy wedding!

B. Our pleasure! Good success!

C. Don’t mention it. Go ahead!

D. Don’t mention it. Just my luck!

99. A: “Thank you very much for the lovely flowers!”

      B: “____”

A. You are welcome.

B. You don’t like flowers, do you?

C. Yeah, I didn’t buy those flowers.

D. It was an excellent choice.

100. A: “Peter and I are going lớn spend our honeymoon in Jeju Island!”

        B: “____”

A. It’s fine for me.

B. Qh, thanks. Good luck!

C. Have you decided yet?

D. Oh, really? Have a nice holiday!

101. A: “I love watching Carnival in Rio de Janeiro. What about you?”

        B: ”____”

A. You’re welcome.

B. Thanks, I will.

C. Me too.

D. Me either.

102. A: “Guess what? Mary’s getting married next week.”

       B: “____”

A. Is she really? That’s interesting.

B. What a pity!

C. Congratulations!

D. Send my regards lớn her, will you?

103. A: “Don’t forget lớn bargain when buying things in an open-air market in Viet Nam!”

        B: “____”

A. I don’t agree.

B. Thanks, I will.

C. Why not?

D. No way

104. A: “____”

        B: “You’d better shake hands firmly.”

A. What topics should I talk about when I first meet a Turkish?

B. What gifts should I give lớn a Turkish?

C. What should I do when I first meet a Turkish?

D. What about asking a Turkish about their age?

105. A: “Would you like lớn stay with us and spend our traditional Tet holidays together?”

       B: “____”

A. What a nice idea! Thanks.

B. Oh, lucky you.

C. What a shame, I will.

D. How come?

Đáp án: 91A 92C 93B 94C 95A 96D 97B 98A 99A 100D 101C 102A 103B 104C 105A

Part V. READING

Exercise 9. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct answer lớn each of the questions.

INTERNATIONAL GIFT-GIVING CUSTOMS

The tradition of gift giving is a worldwide practice that is said lớn have been around since the beginning of human beings. Over time, different cultures have developed their own gift giving customs and traditions.

In France, the gift of wine for the hostess of a dinner party is not an appropriate gift as the hostess would prefer lớn choose the vintage for the night. In Sweden, a bottle of wine or flowers are an appropriate gift for the hostess. In Viet Nam, a gift of whisky is appropriate for the host, and some fruit or small gifts for the hostess, children or elders of the home. Besides, gifts should never be wrapped in black paper because this color is unlucky and associated with funerals in this country. Gifts that symbolize cutting such as scissors, knives and other sharp objects should be avoided because they mean the cutting of the relationship. Also, in some countries you should not open the gift in front of the giver and in others it would be an insult if you did not open the gift.

Beyond the gift itself, give careful consideration lớn the manner in which it is presented. Different cultures have different customs regarding how a gift should be offered – using only your right hand or using both hands, for example. Others have strong traditions related lớn the appropriate way lớn accept a gift. In Singapore, for instance, it is the standard lớn graciously refuse a gift several times before finally accepting it. The recipient would never unwrap a gift in front of the giver for fear of appearing greedy.

Understanding these traditions and customs, as well as taking time lớn choose an appropriate gift, will help you lớn avoid any awkwardness or embarrassment as you seek lớn build a better cross-cultural relationship.

106. When did the tradition of gift-giving become popular all over the world?

A. a long time ago

B. thousands of years ago

C. since the beginning of humans

D. since the beginning of industrialization

107. Which of the following is NOT true about gift-giving customs?

A. In France, wine is not considered a suitable gift for the hostess of a dinner party.

B. In Sweden, it is not customary lớn bring some wine or flowers when you are invited lớn a dinner party.

C . In Viet Nam, such things as scissors, knives and other sharp objects shouldn’t be used as a gift.

D. In Singapore, it is unacceptable lớn open the gift right in front of the giver.

108. The phrase “associated with” is closest in meaning lớn ____.

A. connected with                   B. familiar with           C. informed of            D. similar lớn

109. The word “it” in paragraph 3 refer lớn ____.

A. consideration                      B. manner                    C. gift                          D. culture

110. Which of the following is the main idea of paragraph 3?

A. The people who are presented with gifts

B. The traditions of giving and receiving gifts

C. The occasions of giving and receiving gifts

D. The manners of giving and receiving gifts

Đáp án: 106C 107B 108A 109C 110D

Exercise 10. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct answer lớn each of the questions.

Marriage is an ancient religious and legal practice celebrated around the world. However, wedding customs vary from country lớn country.

The Wedding Dress: In many countries, it is customary for the bride lớn wear a white dress as a symbol of purity. The tradition of wearing a special white dress only for the wedding ceremony started around 150 years ago. Before that, most women could not afford lớn buy a dress that they would only wear once. Now, bridal dresses can be bought in a variety of styles. In some Asian countries and in the Middle East, colors of joy and happiness like red or orange other than white are worn by the bride or used as part of the wedding ceremony,

The Wedding Rings: In many cultures, couples exchange rings, usually made of golf or silver and worn on the third finger of the left or right hand, during the marriage ceremony. The circular shape of the ring is symbolic of the couple’s eternal union. In Brazil, it is traditional lớn have the rings engraved with the bride’s name on the groom’s ring, an vice versa.

Flowers: Flowers play an important role in most weddings. Roses are said lớn be the flowers of love, and because they usually bloom in June, this has become the most popular month for weddings in many countries. After the wedding ceremony, in many countries the bride throws her bouquet into a crowd of well-wishers – usually her single female friends. The person who catches this bouquet will be the next one lớn marry.

Gifts: In Chinese cultures, w edding guests give gifts of money lớn the newly-weds in small red envelopes. Money is also an appropriate gift at Korean and Japanese wedding. In many Western countries, for example in the U.K, wedding guests give the bride and groom household items that they may need for their new home. In Russia, rather than receiving gifts, the bride and groom provide gifts lớn their guests instead.

With the continued internationalization of the modern world, wedding customs that originated in one part of the world are crossing national boundaries and have been incorporated into marriage ceremonies in other countries.

111. Which of the following is the best title of the passage?

A. Wedding ceremonies

B. Wedding customs

C. Wedding day

D. Wedding history

112. The tradition of wearing a special dress only on one’s wedding day is ____.

A. about 150 years ago

B. over a century ago

C. less than 100 years ago

D. less than 200 years ago

113. In some cultures, the bride wears a white dress as a traditional symbol of ____.

A. modesty                 B. secrecy                    C. purity                      D. security

114. In some Asian and Middle Eastern.countries, which colour is NOT considered lớn be suitable for a wedding?

A. red                          B. orange                     C. white                      D. blue

115. The phrase “eternal union” in paragraph 3 is closest in meaning lớn ____.

A. never-ending relationship

B. lovely relationship

C. temporary relationship

D. healthy relationship

116. The word “this” in paragraph 4 refers lớn which of the following?

A. role                         B. love                         C. June                        D. rose

117. According lớn the passage, in which country would the wedding guests give the bride and groom money as a present?

A. Brazil                      B. the U.K                   C. China                      D. Russia

118. Which of the following information is TRUE according lớn the passage?

A. Nowadays, every bride can afford lớn buy a wedding dress lớn wear only once.

B. It is believed that any person who catches the bride’s bouquet will be the next lớn marry.

C . It is customary lớn write the groom’s name on the bride’s wedding ring.

D. Thanks lớn globalization, one country’s wedding customs may be added lớn other countries’.

Đáp án: 111B 112A 113C 114D 115A 116C 117C 118D

Exercise 11. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

CULTURE SHOCK

Many people dream of living in a foreign country. It can be an amazing experience for those (119) ____ are willing lớn settle down in a new place. (120) ____, there’s one potential problem you should be aware of: culture shock. Culture shock is the feeling we get from living in a place that is so different lớn where we grew up that we are not sure (121) ____ lớn deal with it. Societies are (122) ____ in many different ways. Customs and traditions can be very different and that can sometimes make it difficult lớn get on with local people who might not approve (123) ____ things you do and might object lớn things you say. You might be banned from doing things in another country that are perfectly legal in your own. For example, in Singapore people can be forced lớn (124) ____ a large fine just for dropping rubbish. Eventually, though, most people who live abroad fall in love with their adopted country and learn lớn accept its differences.

119. A. who

B. which

C. what

D. whose

120. A. Therefore

B. However

C. Although

D. Moreover

121. A. what

B. when

C. how

D. why

122. A. organize

B. organizing

C. organization

D. organized

123. A. of

B. with

C. on

D. off

124. A. spend

B. waste

C. pay

D. borrow

Đáp án: 119A 120B 121C 122D 123A 124C

Exercise 12. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

COMMON SUPERSTITIONS

There are many strange superstitions in the world. The most common one is related lớn black cats, (125) ____ are the source of hundreds of unlucky superstitions. It’s a sign of bad luck ( 126) ____ they walk in front of you or you step on their tails. They even bring bad luck into a house if they sneeze inside! This superstition dates (127) ____ lớn the Middle Ages when they became associated with witches and evil spirits.

Another common superstition is about walking under a ladder. A more (128) ____ explanation can be traced back lớn ancient Egypt. The (129) ____ Egyptians believed that the shape of the Pyramids had a special power. It was considered very bad luck lớn break the “power” of this shape and that’s exactly what walking under a ladder would do!

In addition, in Roman times, people (130) ____ the habit of looking at themselves in pools of water. Some believed that these reflections were in fact “glimpses of the soul”. Any disruption lớn the water in the pool would bring bad luck lớn the person looking in it. This superstition lives on with the fear of bad luck from breaking a mirror.

125. A. which
B. who
C. when
D. where

126. A. although
B. because
C. if
D. unless

127. A. on
B. in
C. back
D. for

128. A. mystery
B. mysterious
C. mysteriously
D. mysteries

129. A. late
B. recent
C. past
D. early

130. A. had
B. took
C. raised
D. became

Đáp án: 125A 126C 127C 128B 129D 130A

Part VI. WRITING

Exercise 13. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the sentence that is closest in meaning lớn each of the following questions.

131. The American are less formal in addressing their bosses than the South Korean.

A. The South Korean are less formal in addressing their bosses than the American.

B. Both the American and the South Korean have the same formality in addressing their bosses.

C. The South Korean are more informal in addressing their bosses than the American.

D. The South Korean are more formal in addressing their bosses than the American.

132. Nothing is more precious than happiness and health.

A. Happiness and health are the most precious things.

B. Happiness is more precious than health.

C. Health is more precious than happiness.

D. Happiness and health are more and more precious.

133. I’ve never seen such a nice bouquet of wedding flowers.

A. This bouquet of wedding flowers is the nicest that I’ve ever made.

B. This is the nicest bouquet of wedding flowers that I’ve ever seen.

C. I ve never seen the nicest bouquet of w edding flowers so far.

D. Nothing I’ve seen is nicer than this bouquet of wedding flowers.

134. Ice-hockey is one of the most popular sports in Russia.

A. In Russia, ice-hockey is more popular than any other sports.

B. In Russia, no sport is more popular than ice-hockey.

C. In Russia, no sport is less popular than ice-hockey.

D. In Russia, one of the most popular sports is ice-hockey.

135. Tet holiday is the most interesting Vietnamese traditional festival that he’s ever attended.

A. Tet holiday is more interesting than the Vietnamese traditional festival that he’s ever attended.

B. He has never attended a more interesting Vietnamese traditional festival than Tet holiday.

C. He has attended many interesting Vietnamese traditional festival including Tet holiday.

D. Tet holiday is one of the most interesting Vietnamese traditional festival he’s ever attended.

136. There are more superstitious beliefs in Eastern countries than in Western ones.

A. Western countries don’t have fewer superstitious beliefs than Eastern ones.

B. Eastern countries have more superstitious beliefs than Western ones.

C. Eastern and Western countries have many more superstitious beliefs.

D. More superstitious beliefs exist in Western countries than in Eastern ones.

137. Pho (rice noodles) is believed lớn be the most typical food in Viet Nam.

A. It is believed that Pho (rice noodles) is the most typical food in Viet Nam.

B. A more typical food than Pho (rice noodles) is believed in Viet Nam.

C. I believe that Viet Nam has the most typical food like Pho (rice noodles).

D. No food in Viet Nam is less typical than Pho (rice noodles).

138. I have never read a better book about cultural diversity I have ever read.

A. This book is a good book about cultural diversity I have ever read.

B. This is the best book about cultural diversity I have ever read.

C. This book is as good as the one about cultural diversity I have ever read.

D. The book about cultural diversity I have ever read isn’t better than this one.

139. Money is more important than prestige lớn some Americans.

A. Some Americans like prestige more than money.

B. Money is of greater importance lớn some Americans than prestige.

C. Money and prestige are of equal importance lớn some Americans.

D. Money is less preferable lớn some Americans than prestige.

140. There were more guests at my cousin’s wedding than expected.

A. We didn’t expect fewer guests lớn attend my cousin’s wedding.

B. We expected lớn receive more guests at my cousin’s wedding.

C. Fewer guests came lớn my cousin’s wedding than we expected.

D. More guests came lớn my cousin’s wedding than we expected.

Đáp án: 131D 132A 133B 134D 135B 136B 137A 138B 139B 140D

Trên đây là toàn thể nội dung Bài tập Unit 7 Tiếng Anh 10 Thí điểm. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có lợi khác các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên can:

Tổng hợp từ vị tiếng Anh chủ đề công sở
Cấu trúc đoạn văn ngắn bằng Tiếng Anh

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Tổng hợp từ vị tiếng Anh chủ đề công sở

40

Cấu trúc đoạn văn ngắn bằng Tiếng Anh

129

Tính từ thái độ trong Tiếng Anh

594

Ngữ pháp căn bản trong giao tiếp

215

Mẫu câu giới thiệu bản thân

650

Quy tắc sử dụng Gerund và Infinitive

413

[rule_2_plain]

[rule_3_plain]

#Bài #tập #Unit #Tiếng #Anh #Thí #điểm

Để giúp các em ôn tập và áp dụng tốt vào từng kĩ năng, xgamevietnam xin gửi tới các em học trò tài liệu Bài tập Unit 7 Tiếng Anh 10 Thí điểm. Tài liệu này sẽ đem đến cho các em thời cơ thực hành, củng cố tri thức về từ vị và ngữ pháp trọng điểm của Unit 7.

Video hướng dẫn Bài tập Unit 7 Tiếng Anh 10

Hướng dẫn bài tập Unit 7 Tiếng Anh 10 Thí điểm

Bài tập Unit 7 Tiếng Anh 10 Thí điểm

Unit 7. CULTURAL DIVERSITY

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. protest B. wedding C. reception D. success
2. A. present B. decrease C. increase D. mouse
3. A. complicated B. bridegroom C. originate D. superstition
4. A. country B. contrast C. culture D. ceremony
5. A. good B. moon C. groom D. food

Đáp án: 1C 2A 3B 4D 5A

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

6. A. increase B. engage C. prepare D. propose
7. A. happy B. perfect C. formal D. married
8. A. couple B. promise C. import D. wedding
9. A. export B. decrease C. present D. belief
10. A. contrast B. object C. rebel D. support

Đáp án: 6A 7B 8C 9D 10D

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct answer lớn each of the following questions.

11. In some Asian countries, the  groom and bride ____ their wedding rings in front of the altar.

A. change                    B. exchange                C. give                         D. take

12. In Scotland, the bride’s mother may invite the wedding guests lớn her house lớn ____ off all the wedding gifts.

A. show                       B. turn                         C. put                          D. get

13. On the wedding day, the best man is expected lớn help the ____.

A. bride                       B. groom                     C. guest                       D. bridesmaid

14. In the past, the ____ and engagement ceremonies took place one or two years before the wedding.

A. propose                   B. proposing                C. proposal                  D. proposed

15. Superstitions ____ an important part in the lives of many people in Viet Nam.

A. take                        B. act                           C. occupy                    D. play

16. Viet Nam has kept a variety of superstitious ____ about daily activities.

A. believe                    B. believing                 C. beliefs                     D. believable

17. Traditionally, most Vietnamese people never ____ the floor during the first three days of the New Year.

A. sweep                     B. paint                       C. polish                      D. resurface

18. Viet Nam is a country situated in Asia, where many mysteries and legends ____.

A. origin                      B. originate                 C. original                   D. originally

19. The British usually pay a lot of ____ lớn good table manners and are expected lớn use knives, forks and spoons properly.

A. money                    B. care                         C. attention                 D. compliment

20. In the U.S, children can choose their own partners even if their parents object ____ their choice.

A. lớn                            B. for                           C. against                    D. with

21. In the UK, 18-year-olds tend lớn receive a silver key as a present lớn ____ their entry into the adult world.

A. symbol                    B. symbolic                 C. symbolize               D. symbolist

22. In Australia, on Mother’s Day, the second Sunday in May, children prepare and ____ their mothers ‘breakfast in bed’.

A. cook                       B. serve                       C. display                    D. present

23. People in Mexico ____ Mother’s Day on May 10 by giving their mothers handmade gifts, flowers, clothing and household appliances.

A. open                       B. memorize               C. celebrate                 D. perform

24. In Viet Nam, you shouldn’t ____ at somebody’s house on the lst day of the New Year unless you have been invited by the house owner.

A. show up                  B. get up                      C. put up                     D. go up

25. The newly-weds will fly lớn Venice lớn spend their ____ tomorrow.

A. vacation                  B. honeymoon             C. holiday                   D. marriage

26. After the wedding ceremony at the church, they go lớn the hotel for the wedding ____.

A. cake                        B. ring                         C. day                         D. reception

27. The bride and groom cut the wedding cake and ____ speeches.

A. prepared                 B. wrote                      C. heard                      D. made

28. Some Koreans believe that it’s impolite lớn ____ eye contact with a person who has a high position.

A. maintain                 B. lose                         C. show                       D. put

29. Brazilians often ____ each other’s arms, hands or shoulders during a conversation.

A. lend                         B. shake                      C. touch                      D. move

30. American people are very informal at home, so they often ____ their hands lớn eat some kinds of food.

A. use                          B. lend                         C. wash                       D. shake

31. Egypt is a traditional country, and it has many customs that are different ____ the U.S.

A. of                            B. from                        C. lớn                            D. for

32. English people believe that it is unlucky lớn open an umbrella in the house,which will bring ____ lớn the person who has opened it.

A. loss                         B. misfortune              C. success                    D. truth

33. Superstition suggests that you’ll get seven years of bad luck if you ____ a mirror.

A. break                      B. buy                         C. borrow                         D. see

34. In the UK, seven is usually regarded ____ the luckiest number while thirteen is the opposite.

A. as                            B. like                          C. with                        D. for

35. Polite behavior in one country, however, may be ____ in another part of the world.

A. formal                     B. informal                  C. impolite                  D. appropriate

36. In Germany, it is important lớn arrive ____ time when you are invited lớn someone’s house.

A. in                            B. after                                    C. before                     D. on

37. Learning about cultural differences in politeness helps you avoid a lot of ____.

A. embarrass               B. embarrassment       C. embarrassed            D. embarrassing

38. On many days of the year, Vietnamese people not only ____ the table for meals, but they also put food on the altar for their ancestors.

A. lay                          B. lie                            C. book                       D. clear

39. The woman you are engaged lớn is your ____.

A. fiancé                     B. bridesmaid              C. match-maker           D. fiancée

40. At the church ceremony, the couple have lớn make their wedding ____.

A. vows                       B. invitations               C. flowers                   D. cakes

Một số câu hỏi chú ý trong bài :

  • “the woman you are engaged to is your ____. a. fiancé b. bridesmaid c.
    match-maker d. fiancée”
  • “my grandmother feels much ____ whenever i give her a homemade cake on
    mother’s day”
  • “in a wedding ceremony ____ best man helps ____ groom ready for every
    preparation”
  • “polite behavior in one country however may be ____ in another part of the
    world”
  • “my grandmother feels much ____ whenever i give her a homemade cake on
    mother’s day.”
  • “whenever i set out for ____ examination i always try to avoid crossing ____
    path of ____ woman”
  • “my grandmother feels much ____ whenever i give her a homemade cake on
    mother’s day”
    the bride and groom cut the wedding cake and ____ speeches.
  • “american people are very informal at home, so they often ____ their hands
    to eat some kinds of food.”
    there were more guests at my cousin’s wedding than expected
  • “there are ____ occasions for giving gifts in modern societies than before.
    a. less b. more c. the least d. the most”
  • “whenever i set out for ____ examination, i always try to avoid crossing
    ____ path of ____ woman.”
    the newly weds will fly
  • “in a wedding ceremony, ____ best man helps ____ groom ready for every
    preparation.”
  • “american people are very informal at home, so they often ____ their hands
    to eat some kinds of food. a. use b. lend c. wash d. shake”
    there are ____ occasions for giving gifts in modern societies than before
    in the uk 18-year-olds tend to receive a silver key as a present to
  • “in a wedding ceremony, ____ best man helps ____ groom ready for every
    preparation”
  • “brazilians often ____ each other’s arms, hands or shoulders during a
    conversation.”
    some korean believe that it’s impolite to
  • “june has become ____ month for weddings in many countries when the symbolic
    flowers, roses, usually bloom. a. more popular b. less popular c. the most
    popular d. the least popular”
    the bride and groom cut the wedding cake and ____ speeches
  • “after the wedding ceremony at the church, they go to the hotel for the
    wedding ____. a. cake b. ring c. day d. reception”
    the newly-weds will fly to venice to spend their ____ tomorrow
  • “polite behavior in one country, however, may be ____ in another part of the
    world. a. formal b. informal c. impolite d. appropriate”
  • “my grandmother feels much ____ whenever i give her a homemade cake on
    mother’s day. a. happier b. more happily c. the happiest d. the most happily”
  • “the bride and groom cut the wedding cake and ____ speeches. a. prepared b.
    wrote c. heard d. made”
    there are ____ occasions for giving gifts in modern societies than before.
  • “brazilians often ____ each other’s arms, hands or shoulders during a
    conversation. a. lend b. shake c. touch d. move”

Đáp án: 11B 12A 13B 14C 15D 16C 17A 18B 19C 20A 21C 22B 23C 24A 25B 26D 27D 28A 29C 30A 31B 32B 33A 34A 35C 36D 37B 38A 39D 40A

Exercise 4. Mark the letter A. B. C, or D lớn indicate the word(s) CLOSEST in meaning lớn the underlined word(s) in each of the following questions.

41. Mary is planning lớn tie the knot with her German boyfriend next June.

A. get married             B. say goodbye           C. get together            D. fall in love

42. In some Asian countries like Viet Nam or China, money is given lớn the newly-married couple as a wedding present.

A. gift                         B. donation                 C. souvenir                  D. contribution

43. In Viet Nam, it is customary lớn choose a favourable day for occasions such as wedding, funerals, or house-moving days.

A. suitable                   B. favourite                 C. beautiful                 D. whole

44. Americans value freedom and do not like lớn be dependent on other people.

A. addicted                 B. supportive               C. reliant                     D. responsible

45. In most American families, parents have less influence on their children than those in other parts of the world.

A. power                     B. effect                      C. attention                 D. care

Đáp án: 41A 42A 43A 44C 45B

Exercise 5. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the word(s) OPPOSITE in meaning lớn the underlined word(s) in each of the following questions.

46. Being practical, Americans avoid taking jobs which are beyond their ability.

A. out of                      B. far from                  C. within                     D. inside

47. In many countries, it is customary for the bride lớn throw her bouquet of flowers into a crowd of well-wishers.

A. uncommon             B. inadvisable             C. usual                       D. normal

48. To an American, success is the result of hard work and self-reliance.

A. devotion                 B. industry                  C. laziness                   D. enthusiasm

49. Success has always meant providing their families with a decent standard of living.

A. high                        B. good                       C. acceptable               D. low

50. Stores everywhere compete lớn sell their distinctive versions of Christmas cake before the holiday.

A. different                 B. various                    C. similar                     D special

Đáp án: 46C 47A 48C 49D 50C

Part III. GRAMMAR

Exercise 6. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct answer lớn each of the following questions.

51. These days, in India, there are ____ married couples who live on their own than before.

A. more                       B. many                       C. less                          D. little

52. In some countries in the Middle East, people stand ____ lớn each other than those in North America in a conversation.

A. most closely           B. more closely           C. closer                      D. closest

53. Wedding ceremonies are ____ now than they used lớn be in the past.

A. less complicated

B. the most complicated

C. as complicated

D. the least complicated

54. It’s much ____ lớn celebrate a small and cozy wedding lớn save money.

A. best                         B. better                      C. the best                   D. the better

55. In some Asian families, parents tend lớn have far ____ control over their children than those in some American families.

A. the most                  B. the more                  C. more                       D. most

56. This is ____ wedding party I’ve ever attended.

A. the more memorable

B. more memorable

C. the most memorable

D. most memorable

57. Chocolates and flowers are by far ____ presents for mothers on Mother’s Day in the UK.

A. more popular

B. the more popular

C. less popular

D. the most popular

58. Chuseok is one of ____ celebrations in the Korean calendar when Koreans give thanks lớn nature.

A. the most important

B. the more important

C. the less important

D. more important

59. The more polite you appear lớn be, ____   your partner will be.

A. the happiest

B. the happier

C. the most happily

D. the more happily

60. Of the two bridesmaids, Lisa turned out lớn be ____.

 A. the most charming

B. the least charming

C. more charming

D the more charming

61. The Korean are ____ than the American in addressing their bosses.

A. more formal            B. formal                     C. most formal            D. the most formal

62. There are ____ occasions for giving gifts in modern societies than before.

A. less                         B. more                       C. the least                  D. the most

63. June has become ____ month for weddings in many countries when the symbolic flowers, roses, usually bloom.

A. more popular

B. less popular

C. the most popular

D. the least popular

64. Before doing something important, Vietnamese people always try lớn choose ____ time for it.

A. better                      B. less good                C. the least good                     D. the best

65. My grandmother feels much ____ whenever I give her a homemade cake on Mother’s Day.

A. happier

B. more happily

C. the happiest

D. the most happily

66. People in ____ Western countries are often surprised lớn learn that ____  Japanese celebrate Christinas.

A. Ø – Ø                      B. the – the                  C. the – Ø                    D. Ø – the

67. In Japan, ____ most important holiday of ____ season is New Year’s Day, which comes one week after Christmas.

A. the – the                  B. Ø – the                    C. the – Ø                    D. the – a

68. In India, in the old days, ____ girl’s family used lớn give ____ boy’s family a gift like money or jewellery.

A. a – a                        B. a – the                     C. the – a                     D. the – the

69. It is appropriate lớn bring ____ small gift when visiting ____ home in the U.S.

A. the – a                     B. a – a                        C. a – the                     D. the – the

70. Traditionally, ____ bride and groom go on their honeymoon immediately after ____ wedding reception.

A. a – the                     B. the – a                     C. the – the                  D. a – a

71. Whenever I set out for ____ examination, I always try lớn avoid crossing ____  path of ____ woman.

A. an – the – a             B. an – a – the             C. an – the – the          D. the – the – a

72. In a wedding ceremony, ____ best man helps ____ groom ready for every preparation.

A. the – a                     B. a – the                     C. the – the                  D. a – a

73. People say that ____ gift lets ____ recipient know how we are thinking of them.

A. the – the                  B. a – a                        C. the – a                     D. a – the

74. Wearing a wedding veil which covers ____ head and face is ____ 2,000-years-old tradition.

A. a – the                     B. the – a                     C. the – the                  D. a – a

75. In the U.S, while represents goodness and is usually ____ color of ____ bride’s wedding dress.

A. a – a                        B. a – the                     C. the – a                     D. the – the

76. Is is acceptable lớn touch ____ person on ____ shoulder in a conversation?

A. a – the                     B. the – the                  C. the – a                     D. a – a

77. ____ man should take off his hat when he goes into ____ house in the UK.

A. A – the                   B. A – a                       C. The – a                   D. The – the

78. W hen you stay at ____ friend’s house, you should write ____ thank-you note.

A. a – a                        B. the – a                     C. a – the                     D. the – the

79. Christmas Eve is ____ best time for Japanese youngsters lớn go out for ____ special, romantic evening.

A. a – a                         B. the – a                    C. the – the                  D. a – the

80. ____ Japanese manage not lớn ask direct questions in order not lớn embarrass ____ person who they are speaking with.

A. A – the                    B. A – a                       C. The – the                 D. The – a

Đáp án: 51A 52C 53A 54B 55C 56C 57D 58A 59B 60D 61A 62B 63C 64D 65A 66D 67A 68D 69A 70C 71A 72C 73D 74B 75C 76A 77B 78A 79B 80C

Exercise 7. Mark the letter A, B, C or D lớn indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

81. People believe that if they borrow money at a beginning of the year, they will have lớn be in debt for the rest of that year.

                                                      A                    B                                                                            C         D

82. In traditional Indian families, the parents used lớn arranging the marriage for their children.

      A                                              B                                C                              D

83. It is common for Japanese lớn adapt foreign customs and make them their own.

          A                          B                                                 C              D

84. In Viet Nam, at the dinner table, you should serve the adults the first and then the children.

                            A                                                         B                 C              D

85. If you make the wish, then blow out all the candles on your birthday cake in one breath, your wish will be

                           A                          B             C               D

granted.

86. No one is the happiest than the bride and groom on the day of their wedding.

      A                   B                             C                     D

87. On first day of the Lunar New Year, Vietnamese people go lớn the pagoda lớn pray for the best luck of the year.

             A                                                               B                          C                                    D

88. For American people, success means ending their career in the highest and more prosperous position than

                                                                        A                                 B                                                           C

when they began it.

                            D

89. Superstitions exist everywhere on this planet; however, Viet Nam and Asia alike can be

                              A                        B                                                                      C

the more superstitious than other continents.

            D

90. In Viet Nam, gifts for brides and grooms are usually in pairs; for example, two less expensive blankets are

                                     A                                B                    C

 more desired than the nicer one.

                                    D

Đáp án: 81B 82C 83B 84C 85A 86A 87A 88B 89D 90D

Part IV. SPEAKING

Exercise 8. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct response lớn each of the following exchanges.

91. A: “Have you heard? Martin and Lisa have just got engaged!”

      B: “____”

A. Really? That’s fantastic!

B. Congratulations!

C. Let’s celebrate!

D. Good luck!

92. A: “Well, Brad Pitt and Angelina Jolie have just decided lớn divorce! Don’t you know?”

      B: “____”

A. I couldn’t agree more.

B. Oh, thanks!

C. Really? Are you kidding?

D. No, not right now.

93. A: “What a beautiful wedding dress you are wearing today, Daisy!”

      B: “____”

A. I’m sorry lớn hear that.

B. Thanks, it’s nice of you lớn say so.

C. Don’t mention it.

D. Thanks for your gift!

94. A: “Let’s go and cheer for their happiness today!”

      B: “____”

A. No, thanks.

B. Have a go, please.

C. That’s a good idea!

D. It’s too late.

95. A: “Why don’t we make a cake for Mom on Mother’s Day?”

      B: “____”

A. Sure, let’s plan on it.

B. Thanks, I’d love lớn.

C. To make her happy.

D. Great! I’d like some flowers.

96. A:”What gifts should I bring lớn a dinner party in Viet Nam?”

      B: “____”

A. I don’t care.

B. You should arrive on time.

C. Dress casually.

D. Just some fruits or cakes.

97. A: “I’m afraid I can’t come lớn your house-warming party next Saturday.”

      B: “____”

A. That sounds fun.

B. Oh, what a pity!

C. That’s ridiculous.

D. Oh, what a relief!

98. A: “Thank you very much for coming lớn our wedding!”

      B: “____”

A. Our pleasure! Happy wedding!

B. Our pleasure! Good success!

C. Don’t mention it. Go ahead!

D. Don’t mention it. Just my luck!

99. A: “Thank you very much for the lovely flowers!”

      B: “____”

A. You are welcome.

B. You don’t like flowers, do you?

C. Yeah, I didn’t buy those flowers.

D. It was an excellent choice.

100. A: “Peter and I are going lớn spend our honeymoon in Jeju Island!”

        B: “____”

A. It’s fine for me.

B. Qh, thanks. Good luck!

C. Have you decided yet?

D. Oh, really? Have a nice holiday!

101. A: “I love watching Carnival in Rio de Janeiro. What about you?”

        B: ”____”

A. You’re welcome.

B. Thanks, I will.

C. Me too.

D. Me either.

102. A: “Guess what? Mary’s getting married next week.”

       B: “____”

A. Is she really? That’s interesting.

B. What a pity!

C. Congratulations!

D. Send my regards lớn her, will you?

103. A: “Don’t forget lớn bargain when buying things in an open-air market in Viet Nam!”

        B: “____”

A. I don’t agree.

B. Thanks, I will.

C. Why not?

D. No way

104. A: “____”

        B: “You’d better shake hands firmly.”

A. What topics should I talk about when I first meet a Turkish?

B. What gifts should I give lớn a Turkish?

C. What should I do when I first meet a Turkish?

D. What about asking a Turkish about their age?

105. A: “Would you like lớn stay with us and spend our traditional Tet holidays together?”

       B: “____”

A. What a nice idea! Thanks.

B. Oh, lucky you.

C. What a shame, I will.

D. How come?

Đáp án: 91A 92C 93B 94C 95A 96D 97B 98A 99A 100D 101C 102A 103B 104C 105A

Part V. READING

Exercise 9. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct answer lớn each of the questions.

INTERNATIONAL GIFT-GIVING CUSTOMS

The tradition of gift giving is a worldwide practice that is said lớn have been around since the beginning of human beings. Over time, different cultures have developed their own gift giving customs and traditions.

In France, the gift of wine for the hostess of a dinner party is not an appropriate gift as the hostess would prefer lớn choose the vintage for the night. In Sweden, a bottle of wine or flowers are an appropriate gift for the hostess. In Viet Nam, a gift of whisky is appropriate for the host, and some fruit or small gifts for the hostess, children or elders of the home. Besides, gifts should never be wrapped in black paper because this color is unlucky and associated with funerals in this country. Gifts that symbolize cutting such as scissors, knives and other sharp objects should be avoided because they mean the cutting of the relationship. Also, in some countries you should not open the gift in front of the giver and in others it would be an insult if you did not open the gift.

Beyond the gift itself, give careful consideration lớn the manner in which it is presented. Different cultures have different customs regarding how a gift should be offered – using only your right hand or using both hands, for example. Others have strong traditions related lớn the appropriate way lớn accept a gift. In Singapore, for instance, it is the standard lớn graciously refuse a gift several times before finally accepting it. The recipient would never unwrap a gift in front of the giver for fear of appearing greedy.

Understanding these traditions and customs, as well as taking time lớn choose an appropriate gift, will help you lớn avoid any awkwardness or embarrassment as you seek lớn build a better cross-cultural relationship.

106. When did the tradition of gift-giving become popular all over the world?

A. a long time ago

B. thousands of years ago

C. since the beginning of humans

D. since the beginning of industrialization

107. Which of the following is NOT true about gift-giving customs?

A. In France, wine is not considered a suitable gift for the hostess of a dinner party.

B. In Sweden, it is not customary lớn bring some wine or flowers when you are invited lớn a dinner party.

C . In Viet Nam, such things as scissors, knives and other sharp objects shouldn’t be used as a gift.

D. In Singapore, it is unacceptable lớn open the gift right in front of the giver.

108. The phrase “associated with” is closest in meaning lớn ____.

A. connected with                   B. familiar with           C. informed of            D. similar lớn

109. The word “it” in paragraph 3 refer lớn ____.

A. consideration                      B. manner                    C. gift                          D. culture

110. Which of the following is the main idea of paragraph 3?

A. The people who are presented with gifts

B. The traditions of giving and receiving gifts

C. The occasions of giving and receiving gifts

D. The manners of giving and receiving gifts

Đáp án: 106C 107B 108A 109C 110D

Exercise 10. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct answer lớn each of the questions.

Marriage is an ancient religious and legal practice celebrated around the world. However, wedding customs vary from country lớn country.

The Wedding Dress: In many countries, it is customary for the bride lớn wear a white dress as a symbol of purity. The tradition of wearing a special white dress only for the wedding ceremony started around 150 years ago. Before that, most women could not afford lớn buy a dress that they would only wear once. Now, bridal dresses can be bought in a variety of styles. In some Asian countries and in the Middle East, colors of joy and happiness like red or orange other than white are worn by the bride or used as part of the wedding ceremony,

The Wedding Rings: In many cultures, couples exchange rings, usually made of golf or silver and worn on the third finger of the left or right hand, during the marriage ceremony. The circular shape of the ring is symbolic of the couple’s eternal union. In Brazil, it is traditional lớn have the rings engraved with the bride’s name on the groom’s ring, an vice versa.

Flowers: Flowers play an important role in most weddings. Roses are said lớn be the flowers of love, and because they usually bloom in June, this has become the most popular month for weddings in many countries. After the wedding ceremony, in many countries the bride throws her bouquet into a crowd of well-wishers – usually her single female friends. The person who catches this bouquet will be the next one lớn marry.

Gifts: In Chinese cultures, w edding guests give gifts of money lớn the newly-weds in small red envelopes. Money is also an appropriate gift at Korean and Japanese wedding. In many Western countries, for example in the U.K, wedding guests give the bride and groom household items that they may need for their new home. In Russia, rather than receiving gifts, the bride and groom provide gifts lớn their guests instead.

With the continued internationalization of the modern world, wedding customs that originated in one part of the world are crossing national boundaries and have been incorporated into marriage ceremonies in other countries.

111. Which of the following is the best title of the passage?

A. Wedding ceremonies

B. Wedding customs

C. Wedding day

D. Wedding history

112. The tradition of wearing a special dress only on one’s wedding day is ____.

A. about 150 years ago

B. over a century ago

C. less than 100 years ago

D. less than 200 years ago

113. In some cultures, the bride wears a white dress as a traditional symbol of ____.

A. modesty                 B. secrecy                    C. purity                      D. security

114. In some Asian and Middle Eastern.countries, which colour is NOT considered lớn be suitable for a wedding?

A. red                          B. orange                     C. white                      D. blue

115. The phrase “eternal union” in paragraph 3 is closest in meaning lớn ____.

A. never-ending relationship

B. lovely relationship

C. temporary relationship

D. healthy relationship

116. The word “this” in paragraph 4 refers lớn which of the following?

A. role                         B. love                         C. June                        D. rose

117. According lớn the passage, in which country would the wedding guests give the bride and groom money as a present?

A. Brazil                      B. the U.K                   C. China                      D. Russia

118. Which of the following information is TRUE according lớn the passage?

A. Nowadays, every bride can afford lớn buy a wedding dress lớn wear only once.

B. It is believed that any person who catches the bride’s bouquet will be the next lớn marry.

C . It is customary lớn write the groom’s name on the bride’s wedding ring.

D. Thanks lớn globalization, one country’s wedding customs may be added lớn other countries’.

Đáp án: 111B 112A 113C 114D 115A 116C 117C 118D

Exercise 11. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

CULTURE SHOCK

Many people dream of living in a foreign country. It can be an amazing experience for those (119) ____ are willing lớn settle down in a new place. (120) ____, there’s one potential problem you should be aware of: culture shock. Culture shock is the feeling we get from living in a place that is so different lớn where we grew up that we are not sure (121) ____ lớn deal with it. Societies are (122) ____ in many different ways. Customs and traditions can be very different and that can sometimes make it difficult lớn get on with local people who might not approve (123) ____ things you do and might object lớn things you say. You might be banned from doing things in another country that are perfectly legal in your own. For example, in Singapore people can be forced lớn (124) ____ a large fine just for dropping rubbish. Eventually, though, most people who live abroad fall in love with their adopted country and learn lớn accept its differences.

119. A. who B. which C. what D. whose
120. A. Therefore B. However C. Although D. Moreover
121. A. what B. when C. how D. why
122. A. organize B. organizing C. organization D. organized
123. A. of B. with C. on D. off
124. A. spend B. waste C. pay D. borrow

Đáp án: 119A 120B 121C 122D 123A 124C

Exercise 12. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

COMMON SUPERSTITIONS

There are many strange superstitions in the world. The most common one is related lớn black cats, (125) ____ are the source of hundreds of unlucky superstitions. It’s a sign of bad luck ( 126) ____ they walk in front of you or you step on their tails. They even bring bad luck into a house if they sneeze inside! This superstition dates (127) ____ lớn the Middle Ages when they became associated with witches and evil spirits.

Another common superstition is about walking under a ladder. A more (128) ____ explanation can be traced back lớn ancient Egypt. The (129) ____ Egyptians believed that the shape of the Pyramids had a special power. It was considered very bad luck lớn break the “power” of this shape and that’s exactly what walking under a ladder would do!

In addition, in Roman times, people (130) ____ the habit of looking at themselves in pools of water. Some believed that these reflections were in fact “glimpses of the soul”. Any disruption lớn the water in the pool would bring bad luck lớn the person looking in it. This superstition lives on with the fear of bad luck from breaking a mirror.

125. A. which B. who C. when D. where
126. A. although B. because C. if D. unless
127. A. on B. in C. back D. for
128. A. mystery B. mysterious C. mysteriously D. mysteries
129. A. late B. recent C. past D. early
130. A. had B. took C. raised D. became

Đáp án: 125A 126C 127C 128B 129D 130A

Part VI. WRITING

Exercise 13. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the sentence that is closest in meaning lớn each of the following questions.

131. The American are less formal in addressing their bosses than the South Korean.

A. The South Korean are less formal in addressing their bosses than the American.

B. Both the American and the South Korean have the same formality in addressing their bosses.

C. The South Korean are more informal in addressing their bosses than the American.

D. The South Korean are more formal in addressing their bosses than the American.

132. Nothing is more precious than happiness and health.

A. Happiness and health are the most precious things.

B. Happiness is more precious than health.

C. Health is more precious than happiness.

D. Happiness and health are more and more precious.

133. I’ve never seen such a nice bouquet of wedding flowers.

A. This bouquet of wedding flowers is the nicest that I’ve ever made.

B. This is the nicest bouquet of wedding flowers that I’ve ever seen.

C. I ve never seen the nicest bouquet of w edding flowers so far.

D. Nothing I’ve seen is nicer than this bouquet of wedding flowers.

134. Ice-hockey is one of the most popular sports in Russia.

A. In Russia, ice-hockey is more popular than any other sports.

B. In Russia, no sport is more popular than ice-hockey.

C. In Russia, no sport is less popular than ice-hockey.

D. In Russia, one of the most popular sports is ice-hockey.

135. Tet holiday is the most interesting Vietnamese traditional festival that he’s ever attended.

A. Tet holiday is more interesting than the Vietnamese traditional festival that he’s ever attended.

B. He has never attended a more interesting Vietnamese traditional festival than Tet holiday.

C. He has attended many interesting Vietnamese traditional festival including Tet holiday.

D. Tet holiday is one of the most interesting Vietnamese traditional festival he’s ever attended.

136. There are more superstitious beliefs in Eastern countries than in Western ones.

A. Western countries don’t have fewer superstitious beliefs than Eastern ones.

B. Eastern countries have more superstitious beliefs than Western ones.

C. Eastern and Western countries have many more superstitious beliefs.

D. More superstitious beliefs exist in Western countries than in Eastern ones.

137. Pho (rice noodles) is believed lớn be the most typical food in Viet Nam.

A. It is believed that Pho (rice noodles) is the most typical food in Viet Nam.

B. A more typical food than Pho (rice noodles) is believed in Viet Nam.

C. I believe that Viet Nam has the most typical food like Pho (rice noodles).

D. No food in Viet Nam is less typical than Pho (rice noodles).

138. I have never read a better book about cultural diversity I have ever read.

A. This book is a good book about cultural diversity I have ever read.

B. This is the best book about cultural diversity I have ever read.

C. This book is as good as the one about cultural diversity I have ever read.

D. The book about cultural diversity I have ever read isn’t better than this one.

139. Money is more important than prestige lớn some Americans.

A. Some Americans like prestige more than money.

B. Money is of greater importance lớn some Americans than prestige.

C. Money and prestige are of equal importance lớn some Americans.

D. Money is less preferable lớn some Americans than prestige.

140. There were more guests at my cousin’s wedding than expected.

A. We didn’t expect fewer guests lớn attend my cousin’s wedding.

B. We expected lớn receive more guests at my cousin’s wedding.

C. Fewer guests came lớn my cousin’s wedding than we expected.

D. More guests came lớn my cousin’s wedding than we expected.

Đáp án: 131D 132A 133B 134D 135B 136B 137A 138B 139B 140D

Trên đây là toàn thể nội dung Bài tập Unit 7 Tiếng Anh 10 Thí điểm. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có lợi khác các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên can:

  • Tổng hợp từ vị tiếng Anh chủ đề công sở
  • Cấu trúc đoạn văn ngắn bằng Tiếng Anh

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

.


Thông tin thêm về Bài tập Unit 7 Tiếng Anh 10 Thí điểm

Để giúp các em ôn tập và áp dụng tốt vào từng kĩ năng, Xgame xin gửi tới các em học trò tài liệu Bài tập Unit 7 Tiếng Anh 10 Thí điểm. Tài liệu này sẽ đem đến cho các em thời cơ thực hành, củng cố tri thức về từ vị và ngữ pháp trọng điểm của Unit 7.
BÀI TẬP UNIT 7 TIẾNG ANH 10 THÍ ĐIỂM

Unit 7. CULTURAL DIVERSITY

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. protest
B. wedding
C. reception
D. success

2. A. present
B. decrease
C. increase
D. mouse

3. A. complicated
B. bridegroom
C. originate
D. superstition

4. A. country
B. contrast
C. culture
D. ceremony

5. A. good
B. moon
C. groom
D. food

Đáp án: 1C 2A 3B 4D 5A

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

6. A. increase
B. engage
C. prepare
D. propose

7. A. happy
B. perfect
C. formal
D. married

8. A. couple
B. promise
C. import
D. wedding

9. A. export
B. decrease
C. present
D. belief

10. A. contrast
B. object
C. rebel
D. support

Đáp án: 6A 7B 8C 9D 10D

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct answer lớn each of the following questions.

11. In some Asian countries, the  groom and bride ____ their wedding rings in front of the altar.

A. change                    B. exchange                C. give                         D. take

12. In Scotland, the bride’s mother may invite the wedding guests lớn her house lớn ____ off all the wedding gifts.

A. show                       B. turn                         C. put                          D. get

13. On the wedding day, the best man is expected lớn help the ____.

A. bride                       B. groom                     C. guest                       D. bridesmaid

14. In the past, the ____ and engagement ceremonies took place one or two years before the wedding.

A. propose                   B. proposing                C. proposal                  D. proposed

15. Superstitions ____ an important part in the lives of many people in Viet Nam.

A. take                        B. act                           C. occupy                    D. play

16. Viet Nam has kept a variety of superstitious ____ about daily activities.

A. believe                    B. believing                 C. beliefs                     D. believable

17. Traditionally, most Vietnamese people never ____ the floor during the first three days of the New Year.

A. sweep                     B. paint                       C. polish                      D. resurface

18. Viet Nam is a country situated in Asia, where many mysteries and legends ____.

A. origin                      B. originate                 C. original                   D. originally

19. The British usually pay a lot of ____ lớn good table manners and are expected lớn use knives, forks and spoons properly.

A. money                    B. care                         C. attention                 D. compliment

20. In the U.S, children can choose their own partners even if their parents object ____ their choice.

A. lớn                            B. for                           C. against                    D. with

21. In the UK, 18-year-olds tend lớn receive a silver key as a present lớn ____ their entry into the adult world.

A. symbol                    B. symbolic                 C. symbolize               D. symbolist

22. In Australia, on Mother’s Day, the second Sunday in May, children prepare and ____ their mothers ‘breakfast in bed’.

A. cook                       B. serve                       C. display                    D. present

23. People in Mexico ____ Mother’s Day on May 10 by giving their mothers handmade gifts, flowers, clothing and household appliances.

A. open                       B. memorize               C. celebrate                 D. perform

24. In Viet Nam, you shouldn’t ____ at somebody’s house on the lst day of the New Year unless you have been invited by the house owner.

A. show up                  B. get up                      C. put up                     D. go up

25. The newly-weds will fly lớn Venice lớn spend their ____ tomorrow.

A. vacation                  B. honeymoon             C. holiday                   D. marriage

26. After the wedding ceremony at the church, they go lớn the hotel for the wedding ____.

A. cake                        B. ring                         C. day                         D. reception

27. The bride and groom cut the wedding cake and ____ speeches.

A. prepared                 B. wrote                      C. heard                      D. made

28. Some Koreans believe that it’s impolite lớn ____ eye contact with a person who has a high position.

A. maintain                 B. lose                         C. show                       D. put

29. Brazilians often ____ each other’s arms, hands or shoulders during a conversation.

A. lend                         B. shake                      C. touch                      D. move

30. American people are very informal at home, so they often ____ their hands lớn eat some kinds of food.

A. use                          B. lend                         C. wash                       D. shake

31. Egypt is a traditional country, and it has many customs that are different ____ the U.S.

A. of                            B. from                        C. lớn                            D. for

32. English people believe that it is unlucky lớn open an umbrella in the house,which will bring ____ lớn the person who has opened it.

A. loss                         B. misfortune              C. success                    D. truth

33. Superstition suggests that you’ll get seven years of bad luck if you ____ a mirror.

A. break                      B. buy                         C. borrow                         D. see

34. In the UK, seven is usually regarded ____ the luckiest number while thirteen is the opposite.

A. as                            B. like                          C. with                        D. for

35. Polite behavior in one country, however, may be ____ in another part of the world.

A. formal                     B. informal                  C. impolite                  D. appropriate

36. In Germany, it is important lớn arrive ____ time when you are invited lớn someone’s house.

A. in                            B. after                                    C. before                     D. on

37. Learning about cultural differences in politeness helps you avoid a lot of ____.

A. embarrass               B. embarrassment       C. embarrassed            D. embarrassing

38. On many days of the year, Vietnamese people not only ____ the table for meals, but they also put food on the altar for their ancestors.

A. lay                          B. lie                            C. book                       D. clear

39. The woman you are engaged lớn is your ____.

A. fiancé                     B. bridesmaid              C. match-maker           D. fiancée

40. At the church ceremony, the couple have lớn make their wedding ____.

A. vows                       B. invitations               C. flowers                   D. cakes

Đáp án: 11B 12A 13B 14C 15D 16C 17A 18B 19C 20A 21C 22B 23C 24A 25B 26D 27D 28A 29C 30A 31B 32B 33A 34A 35C 36D 37B 38A 39D 40A

Exercise 4. Mark the letter A. B. C, or D lớn indicate the word(s) CLOSEST in meaning lớn the underlined word(s) in each of the following questions.

41. Mary is planning lớn tie the knot with her German boyfriend next June.

A. get married             B. say goodbye           C. get together            D. fall in love

42. In some Asian countries like Viet Nam or China, money is given lớn the newly-married couple as a wedding present.

A. gift                         B. donation                 C. souvenir                  D. contribution

43. In Viet Nam, it is customary lớn choose a favourable day for occasions such as wedding, funerals, or house-moving days.

A. suitable                   B. favourite                 C. beautiful                 D. whole

44. Americans value freedom and do not like lớn be dependent on other people.

A. addicted                 B. supportive               C. reliant                     D. responsible

45. In most American families, parents have less influence on their children than those in other parts of the world.

A. power                     B. effect                      C. attention                 D. care

Đáp án: 41A 42A 43A 44C 45B

Exercise 5. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the word(s) OPPOSITE in meaning lớn the underlined word(s) in each of the following questions.

46. Being practical, Americans avoid taking jobs which are beyond their ability.

A. out of                      B. far from                  C. within                     D. inside

47. In many countries, it is customary for the bride lớn throw her bouquet of flowers into a crowd of well-wishers.

A. uncommon             B. inadvisable             C. usual                       D. normal

48. To an American, success is the result of hard work and self-reliance.

A. devotion                 B. industry                  C. laziness                   D. enthusiasm

49. Success has always meant providing their families with a decent standard of living.

A. high                        B. good                       C. acceptable               D. low

50. Stores everywhere compete lớn sell their distinctive versions of Christmas cake before the holiday.

A. different                 B. various                    C. similar                     D special

Đáp án: 46C 47A 48C 49D 50C

Part III. GRAMMAR

Exercise 6. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct answer lớn each of the following questions.

51. These days, in India, there are ____ married couples who live on their own than before.

A. more                       B. many                       C. less                          D. little

52. In some countries in the Middle East, people stand ____ lớn each other than those in North America in a conversation.

A. most closely           B. more closely           C. closer                      D. closest

53. Wedding ceremonies are ____ now than they used lớn be in the past.

A. less complicated

B. the most complicated

C. as complicated

D. the least complicated

54. It’s much ____ lớn celebrate a small and cozy wedding lớn save money.

A. best                         B. better                      C. the best                   D. the better

55. In some Asian families, parents tend lớn have far ____ control over their children than those in some American families.

A. the most                  B. the more                  C. more                       D. most

56. This is ____ wedding party I’ve ever attended.

A. the more memorable

B. more memorable

C. the most memorable

D. most memorable

57. Chocolates and flowers are by far ____ presents for mothers on Mother’s Day in the UK.

A. more popular

B. the more popular

C. less popular

D. the most popular

58. Chuseok is one of ____ celebrations in the Korean calendar when Koreans give thanks lớn nature.

A. the most important

B. the more important

C. the less important

D. more important

59. The more polite you appear lớn be, ____   your partner will be.

A. the happiest

B. the happier

C. the most happily

D. the more happily

60. Of the two bridesmaids, Lisa turned out lớn be ____.

 A. the most charming

B. the least charming

C. more charming

D the more charming

61. The Korean are ____ than the American in addressing their bosses.

A. more formal            B. formal                     C. most formal            D. the most formal

62. There are ____ occasions for giving gifts in modern societies than before.

A. less                         B. more                       C. the least                  D. the most

63. June has become ____ month for weddings in many countries when the symbolic flowers, roses, usually bloom.

A. more popular

B. less popular

C. the most popular

D. the least popular

64. Before doing something important, Vietnamese people always try lớn choose ____ time for it.

A. better                      B. less good                C. the least good                     D. the best

65. My grandmother feels much ____ whenever I give her a homemade cake on Mother’s Day.

A. happier

B. more happily

C. the happiest

D. the most happily

66. People in ____ Western countries are often surprised lớn learn that ____  Japanese celebrate Christinas.

A. Ø – Ø                      B. the – the                  C. the – Ø                    D. Ø – the

67. In Japan, ____ most important holiday of ____ season is New Year’s Day, which comes one week after Christmas.

A. the – the                  B. Ø – the                    C. the – Ø                    D. the – a

68. In India, in the old days, ____ girl’s family used lớn give ____ boy’s family a gift like money or jewellery.

A. a – a                        B. a – the                     C. the – a                     D. the – the

69. It is appropriate lớn bring ____ small gift when visiting ____ home in the U.S.

A. the – a                     B. a – a                        C. a – the                     D. the – the

70. Traditionally, ____ bride and groom go on their honeymoon immediately after ____ wedding reception.

A. a – the                     B. the – a                     C. the – the                  D. a – a

71. Whenever I set out for ____ examination, I always try lớn avoid crossing ____  path of ____ woman.

A. an – the – a             B. an – a – the             C. an – the – the          D. the – the – a

72. In a wedding ceremony, ____ best man helps ____ groom ready for every preparation.

A. the – a                     B. a – the                     C. the – the                  D. a – a

73. People say that ____ gift lets ____ recipient know how we are thinking of them.

A. the – the                  B. a – a                        C. the – a                     D. a – the

74. Wearing a wedding veil which covers ____ head and face is ____ 2,000-years-old tradition.

A. a – the                     B. the – a                     C. the – the                  D. a – a

75. In the U.S, while represents goodness and is usually ____ color of ____ bride’s wedding dress.

A. a – a                        B. a – the                     C. the – a                     D. the – the

76. Is is acceptable lớn touch ____ person on ____ shoulder in a conversation?

A. a – the                     B. the – the                  C. the – a                     D. a – a

77. ____ man should take off his hat when he goes into ____ house in the UK.

A. A – the                   B. A – a                       C. The – a                   D. The – the

78. W hen you stay at ____ friend’s house, you should write ____ thank-you note.

A. a – a                        B. the – a                     C. a – the                     D. the – the

79. Christmas Eve is ____ best time for Japanese youngsters lớn go out for ____ special, romantic evening.

A. a – a                         B. the – a                    C. the – the                  D. a – the

80. ____ Japanese manage not lớn ask direct questions in order not lớn embarrass ____ person who they are speaking with.

A. A – the                    B. A – a                       C. The – the                 D. The – a

Đáp án: 51A 52C 53A 54B 55C 56C 57D 58A 59B 60D 61A 62B 63C 64D 65A 66D 67A 68D 69A 70C 71A 72C 73D 74B 75C 76A 77B 78A 79B 80C

Exercise 7. Mark the letter A, B, C or D lớn indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

81. People believe that if they borrow money at a beginning of the year, they will have lớn be in debt for the rest of that year.

                                                      A                    B                                                                            C         D

82. In traditional Indian families, the parents used lớn arranging the marriage for their children.

      A                                              B                                C                              D

83. It is common for Japanese lớn adapt foreign customs and make them their own.

          A                          B                                                 C              D

84. In Viet Nam, at the dinner table, you should serve the adults the first and then the children.

                            A                                                         B                 C              D

85. If you make the wish, then blow out all the candles on your birthday cake in one breath, your wish will be

                           A                          B             C               D

granted.

86. No one is the happiest than the bride and groom on the day of their wedding.

      A                   B                             C                     D

87. On first day of the Lunar New Year, Vietnamese people go lớn the pagoda lớn pray for the best luck of the year.

             A                                                               B                          C                                    D

88. For American people, success means ending their career in the highest and more prosperous position than

                                                                        A                                 B                                                           C

when they began it.

                            D

89. Superstitions exist everywhere on this planet; however, Viet Nam and Asia alike can be

                              A                        B                                                                      C

the more superstitious than other continents.

            D

90. In Viet Nam, gifts for brides and grooms are usually in pairs; for example, two less expensive blankets are

                                     A                                B                    C

 more desired than the nicer one.

                                    D

Đáp án: 81B 82C 83B 84C 85A 86A 87A 88B 89D 90D

Part IV. SPEAKING

Exercise 8. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct response lớn each of the following exchanges.

91. A: “Have you heard? Martin and Lisa have just got engaged!”

      B: “____”

A. Really? That’s fantastic!

B. Congratulations!

C. Let’s celebrate!

D. Good luck!

92. A: “Well, Brad Pitt and Angelina Jolie have just decided lớn divorce! Don’t you know?”

      B: “____”

A. I couldn’t agree more.

B. Oh, thanks!

C. Really? Are you kidding?

D. No, not right now.

93. A: “What a beautiful wedding dress you are wearing today, Daisy!”

      B: “____”

A. I’m sorry lớn hear that.

B. Thanks, it’s nice of you lớn say so.

C. Don’t mention it.

D. Thanks for your gift!

94. A: “Let’s go and cheer for their happiness today!”

      B: “____”

A. No, thanks.

B. Have a go, please.

C. That’s a good idea!

D. It’s too late.

95. A: “Why don’t we make a cake for Mom on Mother’s Day?”

      B: “____”

A. Sure, let’s plan on it.

B. Thanks, I’d love lớn.

C. To make her happy.

D. Great! I’d like some flowers.

96. A:”What gifts should I bring lớn a dinner party in Viet Nam?”

      B: “____”

A. I don’t care.

B. You should arrive on time.

C. Dress casually.

D. Just some fruits or cakes.

97. A: “I’m afraid I can’t come lớn your house-warming party next Saturday.”

      B: “____”

A. That sounds fun.

B. Oh, what a pity!

C. That’s ridiculous.

D. Oh, what a relief!

98. A: “Thank you very much for coming lớn our wedding!”

      B: “____”

A. Our pleasure! Happy wedding!

B. Our pleasure! Good success!

C. Don’t mention it. Go ahead!

D. Don’t mention it. Just my luck!

99. A: “Thank you very much for the lovely flowers!”

      B: “____”

A. You are welcome.

B. You don’t like flowers, do you?

C. Yeah, I didn’t buy those flowers.

D. It was an excellent choice.

100. A: “Peter and I are going lớn spend our honeymoon in Jeju Island!”

        B: “____”

A. It’s fine for me.

B. Qh, thanks. Good luck!

C. Have you decided yet?

D. Oh, really? Have a nice holiday!

101. A: “I love watching Carnival in Rio de Janeiro. What about you?”

        B: ”____”

A. You’re welcome.

B. Thanks, I will.

C. Me too.

D. Me either.

102. A: “Guess what? Mary’s getting married next week.”

       B: “____”

A. Is she really? That’s interesting.

B. What a pity!

C. Congratulations!

D. Send my regards lớn her, will you?

103. A: “Don’t forget lớn bargain when buying things in an open-air market in Viet Nam!”

        B: “____”

A. I don’t agree.

B. Thanks, I will.

C. Why not?

D. No way

104. A: “____”

        B: “You’d better shake hands firmly.”

A. What topics should I talk about when I first meet a Turkish?

B. What gifts should I give lớn a Turkish?

C. What should I do when I first meet a Turkish?

D. What about asking a Turkish about their age?

105. A: “Would you like lớn stay with us and spend our traditional Tet holidays together?”

       B: “____”

A. What a nice idea! Thanks.

B. Oh, lucky you.

C. What a shame, I will.

D. How come?

Đáp án: 91A 92C 93B 94C 95A 96D 97B 98A 99A 100D 101C 102A 103B 104C 105A

Part V. READING

Exercise 9. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct answer lớn each of the questions.

INTERNATIONAL GIFT-GIVING CUSTOMS

The tradition of gift giving is a worldwide practice that is said lớn have been around since the beginning of human beings. Over time, different cultures have developed their own gift giving customs and traditions.

In France, the gift of wine for the hostess of a dinner party is not an appropriate gift as the hostess would prefer lớn choose the vintage for the night. In Sweden, a bottle of wine or flowers are an appropriate gift for the hostess. In Viet Nam, a gift of whisky is appropriate for the host, and some fruit or small gifts for the hostess, children or elders of the home. Besides, gifts should never be wrapped in black paper because this color is unlucky and associated with funerals in this country. Gifts that symbolize cutting such as scissors, knives and other sharp objects should be avoided because they mean the cutting of the relationship. Also, in some countries you should not open the gift in front of the giver and in others it would be an insult if you did not open the gift.

Beyond the gift itself, give careful consideration lớn the manner in which it is presented. Different cultures have different customs regarding how a gift should be offered – using only your right hand or using both hands, for example. Others have strong traditions related lớn the appropriate way lớn accept a gift. In Singapore, for instance, it is the standard lớn graciously refuse a gift several times before finally accepting it. The recipient would never unwrap a gift in front of the giver for fear of appearing greedy.

Understanding these traditions and customs, as well as taking time lớn choose an appropriate gift, will help you lớn avoid any awkwardness or embarrassment as you seek lớn build a better cross-cultural relationship.

106. When did the tradition of gift-giving become popular all over the world?

A. a long time ago

B. thousands of years ago

C. since the beginning of humans

D. since the beginning of industrialization

107. Which of the following is NOT true about gift-giving customs?

A. In France, wine is not considered a suitable gift for the hostess of a dinner party.

B. In Sweden, it is not customary lớn bring some wine or flowers when you are invited lớn a dinner party.

C . In Viet Nam, such things as scissors, knives and other sharp objects shouldn’t be used as a gift.

D. In Singapore, it is unacceptable lớn open the gift right in front of the giver.

108. The phrase “associated with” is closest in meaning lớn ____.

A. connected with                   B. familiar with           C. informed of            D. similar lớn

109. The word “it” in paragraph 3 refer lớn ____.

A. consideration                      B. manner                    C. gift                          D. culture

110. Which of the following is the main idea of paragraph 3?

A. The people who are presented with gifts

B. The traditions of giving and receiving gifts

C. The occasions of giving and receiving gifts

D. The manners of giving and receiving gifts

Đáp án: 106C 107B 108A 109C 110D

Exercise 10. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct answer lớn each of the questions.

Marriage is an ancient religious and legal practice celebrated around the world. However, wedding customs vary from country lớn country.

The Wedding Dress: In many countries, it is customary for the bride lớn wear a white dress as a symbol of purity. The tradition of wearing a special white dress only for the wedding ceremony started around 150 years ago. Before that, most women could not afford lớn buy a dress that they would only wear once. Now, bridal dresses can be bought in a variety of styles. In some Asian countries and in the Middle East, colors of joy and happiness like red or orange other than white are worn by the bride or used as part of the wedding ceremony,

The Wedding Rings: In many cultures, couples exchange rings, usually made of golf or silver and worn on the third finger of the left or right hand, during the marriage ceremony. The circular shape of the ring is symbolic of the couple’s eternal union. In Brazil, it is traditional lớn have the rings engraved with the bride’s name on the groom’s ring, an vice versa.

Flowers: Flowers play an important role in most weddings. Roses are said lớn be the flowers of love, and because they usually bloom in June, this has become the most popular month for weddings in many countries. After the wedding ceremony, in many countries the bride throws her bouquet into a crowd of well-wishers – usually her single female friends. The person who catches this bouquet will be the next one lớn marry.

Gifts: In Chinese cultures, w edding guests give gifts of money lớn the newly-weds in small red envelopes. Money is also an appropriate gift at Korean and Japanese wedding. In many Western countries, for example in the U.K, wedding guests give the bride and groom household items that they may need for their new home. In Russia, rather than receiving gifts, the bride and groom provide gifts lớn their guests instead.

With the continued internationalization of the modern world, wedding customs that originated in one part of the world are crossing national boundaries and have been incorporated into marriage ceremonies in other countries.

111. Which of the following is the best title of the passage?

A. Wedding ceremonies

B. Wedding customs

C. Wedding day

D. Wedding history

112. The tradition of wearing a special dress only on one’s wedding day is ____.

A. about 150 years ago

B. over a century ago

C. less than 100 years ago

D. less than 200 years ago

113. In some cultures, the bride wears a white dress as a traditional symbol of ____.

A. modesty                 B. secrecy                    C. purity                      D. security

114. In some Asian and Middle Eastern.countries, which colour is NOT considered lớn be suitable for a wedding?

A. red                          B. orange                     C. white                      D. blue

115. The phrase “eternal union” in paragraph 3 is closest in meaning lớn ____.

A. never-ending relationship

B. lovely relationship

C. temporary relationship

D. healthy relationship

116. The word “this” in paragraph 4 refers lớn which of the following?

A. role                         B. love                         C. June                        D. rose

117. According lớn the passage, in which country would the wedding guests give the bride and groom money as a present?

A. Brazil                      B. the U.K                   C. China                      D. Russia

118. Which of the following information is TRUE according lớn the passage?

A. Nowadays, every bride can afford lớn buy a wedding dress lớn wear only once.

B. It is believed that any person who catches the bride’s bouquet will be the next lớn marry.

C . It is customary lớn write the groom’s name on the bride’s wedding ring.

D. Thanks lớn globalization, one country’s wedding customs may be added lớn other countries’.

Đáp án: 111B 112A 113C 114D 115A 116C 117C 118D

Exercise 11. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

CULTURE SHOCK

Many people dream of living in a foreign country. It can be an amazing experience for those (119) ____ are willing lớn settle down in a new place. (120) ____, there’s one potential problem you should be aware of: culture shock. Culture shock is the feeling we get from living in a place that is so different lớn where we grew up that we are not sure (121) ____ lớn deal with it. Societies are (122) ____ in many different ways. Customs and traditions can be very different and that can sometimes make it difficult lớn get on with local people who might not approve (123) ____ things you do and might object lớn things you say. You might be banned from doing things in another country that are perfectly legal in your own. For example, in Singapore people can be forced lớn (124) ____ a large fine just for dropping rubbish. Eventually, though, most people who live abroad fall in love with their adopted country and learn lớn accept its differences.

119. A. who

B. which

C. what

D. whose

120. A. Therefore

B. However

C. Although

D. Moreover

121. A. what

B. when

C. how

D. why

122. A. organize

B. organizing

C. organization

D. organized

123. A. of

B. with

C. on

D. off

124. A. spend

B. waste

C. pay

D. borrow

Đáp án: 119A 120B 121C 122D 123A 124C

Exercise 12. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

COMMON SUPERSTITIONS

There are many strange superstitions in the world. The most common one is related lớn black cats, (125) ____ are the source of hundreds of unlucky superstitions. It’s a sign of bad luck ( 126) ____ they walk in front of you or you step on their tails. They even bring bad luck into a house if they sneeze inside! This superstition dates (127) ____ lớn the Middle Ages when they became associated with witches and evil spirits.

Another common superstition is about walking under a ladder. A more (128) ____ explanation can be traced back lớn ancient Egypt. The (129) ____ Egyptians believed that the shape of the Pyramids had a special power. It was considered very bad luck lớn break the “power” of this shape and that’s exactly what walking under a ladder would do!

In addition, in Roman times, people (130) ____ the habit of looking at themselves in pools of water. Some believed that these reflections were in fact “glimpses of the soul”. Any disruption lớn the water in the pool would bring bad luck lớn the person looking in it. This superstition lives on with the fear of bad luck from breaking a mirror.

125. A. which
B. who
C. when
D. where

126. A. although
B. because
C. if
D. unless

127. A. on
B. in
C. back
D. for

128. A. mystery
B. mysterious
C. mysteriously
D. mysteries

129. A. late
B. recent
C. past
D. early

130. A. had
B. took
C. raised
D. became

Đáp án: 125A 126C 127C 128B 129D 130A

Part VI. WRITING

Exercise 13. Mark the letter A, B, C, or D lớn indicate the sentence that is closest in meaning lớn each of the following questions.

131. The American are less formal in addressing their bosses than the South Korean.

A. The South Korean are less formal in addressing their bosses than the American.

B. Both the American and the South Korean have the same formality in addressing their bosses.

C. The South Korean are more informal in addressing their bosses than the American.

D. The South Korean are more formal in addressing their bosses than the American.

132. Nothing is more precious than happiness and health.

A. Happiness and health are the most precious things.

B. Happiness is more precious than health.

C. Health is more precious than happiness.

D. Happiness and health are more and more precious.

133. I’ve never seen such a nice bouquet of wedding flowers.

A. This bouquet of wedding flowers is the nicest that I’ve ever made.

B. This is the nicest bouquet of wedding flowers that I’ve ever seen.

C. I ve never seen the nicest bouquet of w edding flowers so far.

D. Nothing I’ve seen is nicer than this bouquet of wedding flowers.

134. Ice-hockey is one of the most popular sports in Russia.

A. In Russia, ice-hockey is more popular than any other sports.

B. In Russia, no sport is more popular than ice-hockey.

C. In Russia, no sport is less popular than ice-hockey.

D. In Russia, one of the most popular sports is ice-hockey.

135. Tet holiday is the most interesting Vietnamese traditional festival that he’s ever attended.

A. Tet holiday is more interesting than the Vietnamese traditional festival that he’s ever attended.

B. He has never attended a more interesting Vietnamese traditional festival than Tet holiday.

C. He has attended many interesting Vietnamese traditional festival including Tet holiday.

D. Tet holiday is one of the most interesting Vietnamese traditional festival he’s ever attended.

136. There are more superstitious beliefs in Eastern countries than in Western ones.

A. Western countries don’t have fewer superstitious beliefs than Eastern ones.

B. Eastern countries have more superstitious beliefs than Western ones.

C. Eastern and Western countries have many more superstitious beliefs.

D. More superstitious beliefs exist in Western countries than in Eastern ones.

137. Pho (rice noodles) is believed lớn be the most typical food in Viet Nam.

A. It is believed that Pho (rice noodles) is the most typical food in Viet Nam.

B. A more typical food than Pho (rice noodles) is believed in Viet Nam.

C. I believe that Viet Nam has the most typical food like Pho (rice noodles).

D. No food in Viet Nam is less typical than Pho (rice noodles).

138. I have never read a better book about cultural diversity I have ever read.

A. This book is a good book about cultural diversity I have ever read.

B. This is the best book about cultural diversity I have ever read.

C. This book is as good as the one about cultural diversity I have ever read.

D. The book about cultural diversity I have ever read isn’t better than this one.

139. Money is more important than prestige lớn some Americans.

A. Some Americans like prestige more than money.

B. Money is of greater importance lớn some Americans than prestige.

C. Money and prestige are of equal importance lớn some Americans.

D. Money is less preferable lớn some Americans than prestige.

140. There were more guests at my cousin’s wedding than expected.

A. We didn’t expect fewer guests lớn attend my cousin’s wedding.

B. We expected lớn receive more guests at my cousin’s wedding.

C. Fewer guests came lớn my cousin’s wedding than we expected.

D. More guests came lớn my cousin’s wedding than we expected.

Đáp án: 131D 132A 133B 134D 135B 136B 137A 138B 139B 140D

Trên đây là toàn thể nội dung Bài tập Unit 7 Tiếng Anh 10 Thí điểm. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có lợi khác các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên can:

Tổng hợp từ vị tiếng Anh chủ đề công sở
Cấu trúc đoạn văn ngắn bằng Tiếng Anh

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Tổng hợp từ vị tiếng Anh chủ đề công sở

40

Cấu trúc đoạn văn ngắn bằng Tiếng Anh

129

Tính từ thái độ trong Tiếng Anh

594

Ngữ pháp căn bản trong giao tiếp

215

Mẫu câu giới thiệu bản thân

650

Quy tắc sử dụng Gerund và Infinitive

413

[rule_2_plain]

[rule_3_plain]

#Bài #tập #Unit #Tiếng #Anh #Thí #điểm


  • Tổng hợp: Xgame VN
  • #Bài #tập #Unit #Tiếng #Anh #Thí #điểm

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button